Jægerborg dyrhave
Tidspunkt
09.06.2023 kl. 10.00 - 09.06.2023 kl. 13.00
Sted
P-plads Eremitagesletten
Beskrivelse

Landskabet er oprindeligt anlagt for at de danske konger og hof kunne afholde parforcejagt, d.v.s. jagt med hunde, der kulminerede fra middelalderen til slutningen af 1700-tallet. Vejene er anlagt i stjerneform, så jægerne kan stå i vejkrydsene og lettere overskue hundenes jagt på vildtet.

Landskabet er et eksempel på anvendelse af barokke landskabsarkitektoniske elementer i skovområder. Årsagen til optagelsen var formen på det jagtvejssystem som blev anlagt i 1680’erne, da Christian V besluttede også at drive parforcejagt udenfor den åbne Jægersborg Dyrehave. Der er ca. 125 km af jagtveje i de skove, som kom på UNESCOs verdensarvsliste.

Kronhjorten indvandrede til Danmark for 10.000 år siden og er vores største vilde landpattedyr.  Hjorten, hannen, kan måle 140 cm i skulderhøjde og veje 230 kg og udvikler et stort gevir, der skiftes hvert år. Hunnen, der er noget mindre, hedder en hind. Spejlet, som er den del af bagdelen, der omkranser halen, er gulbrunt. Krondyr er som regel mørkebrune, men der findes også hvide.
Hverken Dyrehavens hvide krondyr eller dåvildt er albinoer. De har grå snuder og muler og gråblå øjne, ikke røde som ægte albinoers, og er derfor blot en variant af den almindelige kronhjort. 

I den sidste halvdel af september måned og starten af oktober, genlyder Dyrehaven af dybe brøl, når kronhjortene er i brunst. Det er et spektakulært syn, som tiltrækker mange mennesker.
Dyrehavens dådyr og Sikahjorte er også i brunst i samme periode som kornhjortene.

Vi vil passerer mølleåens sidste stykke et par gange, inden den ender i Strandmølle Dam og løber ud i Ørresund, udover det vil vi passere Eremitagen, magasindammen hvor der altid er mange publikummer når Hubertusjagten går ind 

Kaffen vil vi indtage med udsigt over Ørresund 

Turguid: Peter 

Fredag er dagen, hvor vi tager ud af huset, derfor kl  09:30 på Stadion for dem der har brug for samkørsel, da der kan være køretid til destination hvor turen starter kl 10:00

Hvis du har behov for samkørsel så aftal det tirsdagen før, eller aftal med Trine via sms, ellers mødes vi på den destination som vil blive offentliggjort her på kalenderen.

 

TrackFit Fredensborg